Argus komfyrvakt veggsensor fra Schneider Electric under vifte på kjøkken

Komfyrvakt

Få et tryggere hjem med komfyrvakt.

Få et tryggere hjem med komfyrvakt

Visste du at 58 prosent av alle boligbranner og 75 prosent av alle branner i blokkleiligheter starter på kjøkkenet? Da er det ikke rart vi sier at kjøkkenet er boligens mest brannfarlige rom. 

For å unngå denne brannfaren er løsningen å installere en komfyrvakt som sørger for at det bare er strøm på komfyren når den er i bruk. I tillegg passer komfyrvakten på komfyren om vi skulle glemme å slå av plater eller stekeovn. Komfyrvakten kan også ha tidsur som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

CTM Lyng komfyrvakt festet over platetopp

Dette er komfyrvakt

Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter. Sensoren plasseres på veggen over komfyren og strømbryteren monteres bak komfyren inni kjøkkeninnredningen. Det er altså bare sensoren som er synlig når komfyrvakten er montert. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Siden 2011 har det vært påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller i forbindelse med oppussing av kjøkken. Men brannfaren er ikke mindre i eldre boliger, og det er derfor svært viktig å installere komfyrvakt uansett. Både barn, unge og eldre kan fort glemme å slå av komfyren.

 

Elektriker fra Norgeseliten installerer komfyrvakt på kjøkken

God sikring mot brann gir billigere forsikring

De aller fleste forsikringsselskap gir sin kunder bedre vilkår dersom boligen er godt sikret mot brann. Komfyrvakt er et viktig tiltak som reduserer brannrisikoen betydelig. Her gjelder det å ha en FG-godkjent komfyrvakt. Sjekk med ditt forsikringsselskap om dette gjelder for deg.

LES OGSÅ: Derfor trenger du komfyrvakt

Sertifikater